Visjesklas

Blub, Blub, Blub welkom in de visjeseklas!

In de visjesklas heeft iedereen een taakje, zo verzorgt er ieder dag een kleuter onze twee goudvissen. Er is iemand die onze klaspop 'pipo' wakker maakt en elke dag is er een kleuter die over het weer vertelt of de plantjes van onze klas water geeft. Dit zijn maar enkele voorbeelden van al onze taakjes.

Wij leren delen en samen spelen. Via een prentenboek werken wijn rond verschillende thema's zoals 'allemaal vriendjes', ' mijn lichaam', 'kleuren', 'kriebelbeestjes'....Wij gaan hiervoor vaak op ontdekking in de tuin en het bos van onze school!

Samen met meester Juan turnen wij twee maal in de week en nodigen wij graag ook eens de ouders uit in onze klas om te koken, muziek te maken of samen te vertellen en te lezen.

Visjesklas

Juf Muriëlle

Om de thema's uit te werken gaan wij op stap, zo brengen wij een bezoek aan het park, de fruitwinkel en de bakker.

Samen met de kleuters gaan wij geregeld de straat op en leren wij op een veilige manier onze schoolomgeving verkennen!

In het buurtcentra 'de Nohva' kijken wij naar toneelvoorstellingen of volgen wij een workshop aangepast aan de eerste kleuterklas. Om onze motoriek te oefenen brengen wij elk jaar een bezoek aan de binnenspeeltuin.

Op school zelf is er ook steeds iets te beleven, zo komt de Sint, samen met zijn pieten, elk jaar langs in onze school en zetten wij onze beste dansbeentjes voor op het schoolfeest. Er is een echt springkastelenfestival of de kleuters kunnen genieten van toneel op school!

Onze klas!

Visjesklas