1ste leerjaar B

Welkom in het eerste leerjaar b,

In onze klas leren we rekenen: de getallen tot 20, verdelen in groepjes, bewerkingen; maar ook meten van de lengte, de inhoud en het gewicht. Daarnaast leren we de klok lezen en kunnen we betalen met de euro.

Bij de lessen Nederlands leren we de letters herkennen en verklanken. Met deze letters kunnen we al heel snel woorden lezen en maken. Ook zinnen lezen komt al vlug aan bod. We richten onze aandacht op begrijpend lezen. In de lessen handschrift leren we elke letter die we lezen ook schrijven.

Tijdens de lessen wereldoriëntatie ontdekken we onze talenten, hoe we ons op een veilige manier verplaatsen in het verkeer, maken we kennis met verschillende technieken, worden we een (h)echte groep.

We gaan creatief aan de slag bij muzische vorming. Daar leren we verschillende beeldende technieken, hoe uiten we ons in beweging en met muziek.

Groetjes

Juf An

1ste leerjaar B

Juf An

Onze uitstappen worden gekoppeld aan de lessen in de klas. Zo gaan we naar de Zoo Antwerpen en naar het Museum voor Natuurwetenschappen. Waar onze schoolreis ons brengt, dat hou ik nog even geheim :-) .

Onze klas!

1ste leerjaar B