6de leerjaar

Geluksuiltjes
Eigen manier van studeren
Leerstof = herhaling en nieuwe leerstof
Uitbreiding wanneer nodig
Kans om jezelf te ontdekken
Succes ervaringen voor elk kind
Unieke uitstappen
Iedereen is uniek
Leren leren
Toekomstgericht: We kijken naar de toekomst van elk kind
Juf Kimberly
Einde van de lagere school
Start van een mooie toekomst in het secundair onderwijs

6de leerjaar

Juf Kimberly

Dit schooljaar gaan we verschillende keren op uitstap samen met de leerlingen van L6B om ook op een andere manier kennis op te doen.

Onze eerste stop is een bezoek aan het Kinderparlement te Brussel. Hier komen we op voor onze eigen mening en ideeën. We mogen een hele voormiddag doen wat echte politici doen. Zelfs de stemknopjes zijn die dag voor ons niet veilig.

Daarna gaan we op ruimtereis in het Planetarium te Brussel. Hier gaan we meer te weten komen over de maan, de zon en de planeten.

Later dit schooljaar is het tijd om even te ontspannen tijdens het symfonisch concert in de Bozart. Tijdens het genieten maken we natuurlijk ook kennis met diverse muziekinstrumenten en ritmes.

Ook zullen we een aantal uitstapjes met L5a en L5b samen doen. We gaan in kleine groepjes deelnemen aan ‘De geest van Brussel’. We leren heel veel over de geschiedenis van Brussel en gaan ook zelf een film maken. Wie weet zie je ons nog op de rode loper verschijnen . ;-)

Wanneer het einde van het schooljaar nadert, gaan we ook nog langs in het Beroepenhuis te Gent. Geen enkel beroep zal hierna nog onbekend zijn voor ons. Hierna hopen we te weten wat we dan ook verder in de toekomst willen doen en kunnen we een voor ons geschikte studierichting kiezen.

Helemaal op het einde van het schooljaar hebben de juffen nog een verrassing voor ons. We gaan op schoolreis, maar naar waar mogen we nog niet weten. De juffen hebben wel al gezegd dat we er nat kunnen worden, kriebels van in onze buik kunnen krijgen en dat het ook wel heel spannend kan zijn. Wij zijn heel benieuwd op welke leuke manier we het schooljaar zullen afsluiten.

De allerlaatste belangrijke activiteit is onze proclamatie. Samen met onze ouders en klasgenoten vieren wij zeer graag het einde van onze schoolloopbaan. We blikken met een lach en een traan terug op onze jaren hier op school.

Onze klas!

6de leerjaar