6de leerjaar B

“Een geluksvogel, wat is dat? vroeg je.

O, zei ik, dat is makkelijk. Dat ben ik! Naast jou…” (Geert De Kockere)


Wees welkom bij de geluksvogels van L6B,

want bij ons telt iedereen mee!

Samen gaan we elke dag aan de slag,

met wiskunde, Nederlands, WO, … en af en toe een leuk spelletje als dat mag!

Leren van elkaar is een belangrijk deel van ons zesde jaar,

gelukkig is de juf voor hulp en vragen nog altijd daar!

In het zesde leerjaar gaan we verder onszelf ontdekken,

we onderzoeken onze eigen talenten en moeten toch ook af en toe onze studeermethode checken!

Uiteraard is er naast studeren ook plaats voor plezier,

niet alleen leuke uitstappen maar ook voor gelach is er een plaatsje hier!

Het belangrijkste is natuurlijk er een aangenaam en onvergetelijk jaar van te maken,

zo kunnen wij op het einde van het jaar schreeuwen van de daken;

“De geluksvogels vliegen uit hun nest,

wij zijn klaar voor de grote test!”

6de leerjaar B

Juf Lynn

Wij gaan dit schooljaar verschillende keren op uitstap samen met de leerlingen van L6A om ook buiten de schoolmuren kennis op te doen!

Wij starten met een bezoek aan het Kinderparlement te Brussel om als echte politica onze eigen standpunten en ideeën te verdedigen.

Daarna wanen we ons echte astronauten in het Planetarium te Brussel waar we samen een ruimtereisje maken en meer te weten komen over de maan, de zon, de sterren en de planeten.

Verder verdiepen we ons in de wereld van de muziek en zullen we als echte musici kunnen genieten van een heus symfonisch concert in de Bozart.

Tussendoor mogen we ons ook als echte historici verdiepen in de geschiedenis van Brussel. We gaan samen met het vijfde leerjaar en de twee geesten Brusselo en Brussela op pad. Het eindresultaat? Een echte documentairefilm!

Ook alle andere beroepen zullen na het zesde leerjaar geen geheimen meer hebben voor ons. We gaan dit jaar namelijk op ontdekking in het Beroepenhuis te Gent om kennis te maken met onze mogelijke toekomst!

Naast al deze leerrijke ervaringen die wij zullen mogen beleven, is er uiteraard ook plaats voor plezier! De leerkrachten van het vijfde en zesde leerjaar trakteren ons op een hele spannende dag vol plezier, gelach en zo veel meer. Wat we dan gaan doen? Dat is voorlopig hun geheimpje…

Deze dag van plezier kondigt wel stilaan het einde aan van een zeer fijne en leerrijke periode. Onze tijd in de lagere school komt ten einde en wordt dan ook uitgebreid gevierd. Samen met alle leerkrachten van de hele school, onze jaargenootjes en uiteraard onze familie maken we er een gedenkwaardig moment van om nog lang van na te genieten!

Onze klas!

6de leerjaar B